Specijalna Promocija 3 Novi bojler Ariston 80 l ne radi pri tlaku od 8 bara
Baner
Home Zagreb Pritužbe Novi bojler Ariston 80 l ne radi pri tlaku od 8 bara
Novi bojler Ariston 80 l ne radi pri tlaku od 8 bara PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 4
LošeOdlično 
Autor zagreb   
Ponedjeljak, 26 Siječanj 2015 13:04

Majstori su u petak 23. siječnja podigli i montirali bojler kupljen u Keratermu u Šubićevoj. Isti dan bojler je počeo curiti. Preko vikenda curenje se pretvorilo u poplavu.

U Keratermu su savjetovali da nazovemo servis, jer bojler ima, dakako, garanciju.

Videndom nitko ne radi. Danas je ponedjeljak. Gospođa u Mlađan servisu zaprimila je prijavu kvara i rekla da će nas serviseri nazvati. Budući da nisu zvali, nazvali smo ponovno Mlađan servis. Gospođa je rekla da će se serviseri vratiti s terena popodne i nazvati nas.

Nažalost, stvar je hitna, objasnili smo, jer imamo bolesnu osobu  kojoj dolazi kućna njega, a za to je nužna topla voda. A i mi ostali rado bismo se istuširali nakon 4 dana. Gospođa veli da je njihova obveza pojaviti se u roku od 48 sati, a to još nije prošlo. Na jedvite jade dala je telefonski broj servisera na terenu. Bili su ljubazni i obećali doći čim završe jedan drugi posao.

Došli su doista, izmjerili tlak i rekli da taj bojler ne podnosi veći tlak od 4 bara, a naš je tlak 8 bara. Dakako, stari bojler Gorenje radio je 30 godina na tom istom tlaku.

 

I što sad?, zanimalo nas je. Moramo ddati ugraditi regulator tlaka u šaht, rekli su, pa će manje curiti.

Jako zgodno! Uz novi bojler mora se, dakle, kupiti i regulator tlaka, zvati vodoinstalatere itd., itd.

Na stranu to što imamo dodatni problem zbog kojeg je gotovo neizvediva ugradnja (dobrosusjedski odnosi, šaht kod susjeda.....). Jedina opcija je kupiti drugi bojler koji podnosi tlak od 8 bara, kao što je to bilo s našim starim bojlerom od Gorenja.

Postoji Zakon o zaštiti potrošača po kojemu se roba koja ne odgovara može vratiti prodavaču bez obrazloženja.

Nazvali smo stoga Keraterm i pitali koja je procedura vraćanja bojlera. Gospodin na odjelu za bojlere rekao je da se ne može vratiti nešto što je već montirano.

- A kako bismo znali da nam bojler ne odgovara da ga nismo montirali?

Gospodin je bio uporan u svojoj tvrdnji da nema vraćanja, ali je na koncu rekao da pošaljmo mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i obrazložimo situaciju, pa će to netko tamo riješiti. Na pitanje kada će riješiti, odgovorio je: U roku od 15 dana.

Krasno! A tih 15 dana kupat ćemo se u Keratermu, zar ne?

Nakon zamolbe da nam da na telefon nekoga tko je odgovoran, tražio je broj telefona i rekao da će nas netko iz Keraterma nazvati.

Sada je 13,21 h. Još nitko nije zvao. Idemo poslati E-mail u Keraterm....

Nastavak sliijedi....

 

Ažurirano: Utorak, 10 Veljača 2015 17:00
 

You have no rights to post comments

Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / AFA alge - Klamatska alga / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla