Specijalna Promocija 3 Kako je na temelju lažne objede Webstilus klub izgubio pravo na korištenje prostora MO Petrova
Baner
Home Zagreb Pritužbe Kako je na temelju lažne objede Webstilus klub izgubio pravo na korištenje prostora MO Petrova
Kako je na temelju lažne objede Webstilus klub izgubio pravo na korištenje prostora MO Petrova PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 8
LošeOdlično 
Autor zagreb   
Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 09:14

Kako je na temelju lažne objede Webstilus klub izgubio pravo na korištenje prostora MO Petrova, pročitajte iz nekoliko ulomaka žalbe na odluku Vijeća Gradske četvrti Gornji grad-Medveščak:

....

Žalosno je što Vijeće Gradske četvrti Gornji grad-Medveščak temelji svoje odluke, te gore navedeni Zaključak, na neprovjerenim informacijama, odnosno doslovce: na lažima. U pisanom očitovanju uz Zaključak stoji da smo „samoinicijativno dali ključeve i prostor na korištenje udruzi „August Šenoa“ (koja uopće nije korisnik prostora), a bez ikakvog odobrenja i obavijesti Mjesnog odbora Petrova, Vijeća Gradske četvrti Gornji grad-Medveščak i Službe za mjesnu samoupravu“. Nadalje, „prilikom (neovlaštenog) korištenja prostora od strane udruge „August Šenoa“ bušeni su zidovi radi postavljanja izložbe slika bez odobrenja nadležnih službi i Vijeća, a „navedene radnje ustanovljene su prilikom obilaska i upoznavanja prostora MO Petrova“ uz nazočnost troje djelatnika Službe za mjesnu samoupravu...“

Webstilus klub nema apsolutno nikakvu suradnju s udrugom „August Šenoa“, pa tako ni zajedničke tribine. NIKADA nitko nije dao ključeve prostora MO Petrova udruzi „August Šenoa“ (što je vrlo lako provjerljiva informacija), niti ta udruga ima potrebu za korištenjem prostora MO Petrova jer svoje tribine godinama održavaju u Umirovljeničkom domu Klaićeva. Volonteri Webstilus kluba, koji su postavljali slike, ne sjećaju se da su spomenuli udrugu „August Šenoa“ ni u kojem kontekstu, ali ako slučajno jesu, to je bio čisti lapsus linguae. Bude li potrebno, pobrinut ćemo se za pismeno očitovanje predsjedništva udruge „August Šenoa“, ovjereno kod javnog bilježnika, da nikada nisu koristili prostor MO Petrova, niti su ikada bili nazočni na bilo kojoj našoj tribini, niti su ikada kročili u taj prostor bilo kojim povodom.

 

Dana 17. prosinca u prostorima MO Petrova održana je promocija romana Zdenke Ovas „Gdje sam pogriješila“, koji je objavljen u nakladi Webstilus kluba (dokaz: Prilog 1), te je i promocija, dakako, održana u organizaciji Webstilus kluba (dokaz: Prilozi 3 - Video snimka promocije, koja se može pogledati i na linku

https://www.youtube.com/watch?v=H-m4qD2NiIM&feature=youtu.be).

Promociju je pratila izložba slika. Budući da se slike nisu imale na što objesiti, volonteri Webstilus kluba došli su nekoliko sati prije promocije postaviti slike. Izbušili su rupice na zidu, u namjeri da, nakon što završi promocija, skinu slike i zatvore rupice tako da stanje prostora ostane neizmijenjeno. Naime, Webstilus klub je umjetnička udruga - dakle: uključujući i aspekt likovne kulture, što je vidljivo iz našeg statuta - pa nismo smatrali potrebnim tražiti posebno dopuštenje za postavljanje izložbe slika, tim više što sporne rupice ni na koji način ne nagrđuju prostor, za što bismo vam rado priložili fotografiju, ali više ne želimo ulaziti prostor dok nam to ne odobrite.

No, u tijeku bušenja rupica naišli su vaši djelatnici, koje poimence navodite u svom Zaključku, te postavili pitanje našim volonterima što rade. Volonteri Webstilus kluba objasnili su situaciju te rekli kako će rupice zatvoriti nakon promocije. Rečeno im je da nije potrebno, jer su se složili kako bi bilo zgodno da ostanu na zidu i rupice i čavlići kako bi poslužili za eventualne sljedeće izložbe drugih korisnika prostora MO Petrova ili za potrebe same MO Petrova. Sudjelovao je u razgovoru i gospodin koji je rekao kako mu je sin na Likovnoj akademiji i raspitivao se o autorici slika.

Ukratko, svi djelatnici MO Petrova složili su se da je ideja dobra, nisu tražili da se posao prekine, nisu im oduzeli ključeve, nisu ih istjerali iz prostora (što bi bilo logično ako netko neovlašteno koristi prostor za koji su odgovorni), niti su nakon obilaska nazvali mene kao predsjednicu da me upozore na nekakvo kršenje pravila.

Ukratko: Webstilus klub ozbiljna je umjetnička udruga koja se bavi promicanjem kulture, a nipošto (pod)iznajmljivanjem prostora koji smo dobili na korištenje, pa je čista laž da smo ključeve prostora MO Petrova dali bilo kome, pa tako ni udruzi „August Šenoa“. Promocija knjige u izdanju Webstilus kluba održana je 17. prosinca 2013. godine, o čemu postoji dokaz na web stranicama Webstilus kluba www.webstilus.com.hr (Prilog 2). Promociju je pratila izložba slika te su iz tog razloga izbušene rupice na zidovima (dokaz o tome je video snimka promocije u prilogu) koje nisu zatvorene jer su vaši djelatnici zaključili kako je korisno imati u prostoru MO Petrova i mogućnost izložbe slika, fotografija i sl., a potvrda toga je i to što je netko, svakako po odobrenju vaših djelatnika, nakon naše izložbe na zid objesio jednu sliku koja vjerojatno i danas tamo stoji (nažalost, nakon vašeg rješenja kojim ste nam uskratili korištenje prostora, više nitko od nas nije ulazio u njega, pa tako u podrumu i sada još stoje kutije pune knjiga Webstilus kluba koje bismo rado odnijeli, u nazočnosti vaših djelatnika, ukoliko ostanete pri svojoj odluci. Kako bismo preduhitriti eventualni budući prigovor da nemamo pravo u prostoru MO Petrova držati svoje knjige, napominjemo da neki korisnici drže tamo ne samo svoju dokumentaciju i instrumente, već i ormare, što je sasvim normalno.)

Dakle, prostor nismo nikada nikome „iznajmili“ - sretni smo što nismo optuženi još i za ubiranje najamnine :) - a dokaz da bušenjem rupica nismo učinili ništa nečasno je to što te sporne rupice i danas stoje kako bi jednoga dana ponovno poslužile nečemu korisnom i oplemenile prostor nizom slika, a ne samo jednom koju ste u međuvremenu objesili. Na svim zidovima, i u privatnim i u javnim prostorima, postoje rupice u zidu za slike ili fotografije, pa to zasigurno nije nikakav zločin ni u prostorima MO Petrova, a nadasve ne zločin takove težine da nam se zbog toga uskrati korištenje prostora.

Budući da je navod vaših djelatnika da smo prostor iznajmili bilo kome čista laž (bez obzira na eventualni lapsus naših volontera, vaši su djelatnici bili dužni taj navodni prekršaj provjeriti bilo tako što bi nazvali mene kao predsjednicu, bilo tako što bi došli tu večer na promociju i osobno se uvjerili u činjenice), te budući da je bušenje rupica u zidu za postavljenje slika više nego smiješan razlog za otkazivanje korištenja prostora, molimo vas da promijenite svoju odluku i omogućite nam i nadalje korištenje prostora MO Petrova za naše umjetničke aktivnosti, kao što je to bilo i proteklih godina.

Ovaj naš odgovor na vaš Zaključak možete pročitati i na web stranicama www.zagreb.stvaram.info, a objavit ćemo ga i na web stranicama našeg kluba (ako vaša odluka ostane na snazi) kako bismo obavijestili naše članove zbog kakvih smo neistina ostali bez prostora za održavanje književnih, likovnih i glazbenih tribina i radionica za odrasle, djecu i osobe s posebnim potrebama.

Unaprijed zahvaljujući što ćete razmotriti i ovaj naš dopis, pozdravljamo Vas s poštovanjem!

....

Prilozi:

1. Knjiga promovirana uz izložbu slika, izdana u nakladi Webstilus kluba, po katalogu NSK

2. Najava promocije knjige i izložbe slika na web stranicama Webstilus kluba

3. Video snimka promocije i izložbe slika održane u prostoru MO Petrova, u organizaciji Webstilus kluba.

 

U Zagrebu 23. lipnja 2014.

Ažurirano: Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 19:33
 

Komentari   

 
0 #1 jedan 2014-06-23 20:03
tajne službe švrljaju i love one koji buše rupice. i tak te rupica dođe glave, a čavlić je točka na i
 

You have no rights to post comments

Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / AFA alge - Klamatska alga / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla