Specijalna Promocija 3 Nove pločice s kućnim brojem - tko ih postavlja?
Baner
Home Zagreb Pritužbe Nove pločice s kućnim brojem - tko ih postavlja?
Nove pločice s kućnim brojem - tko ih postavlja? PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 7
LošeOdlično 
Autor zagreb   
Četvrtak, 15 Svibanj 2014 22:43

Znate onaj dopis Poglavarstva kako trebamo platiti dio troška za nove pločice s kućnim brojem?

Platili smo! I tako mi ovaj tjedan malo u Crikvenicu, a danas na povratku dočeka nas nova pločica ušarafljena u klizna vrata. Lijepa pločica, nema što, ali tu je i "mali" problem. Naime, klizna vrata se ne mogu otvoriti jer smeta nova pločica.

Danas u Zagrebu vjetar puše 300 na sat, a mi ne možemo autom u dvorište. Odem po križni šrafnciger i probam odšarafiti pločicu. Ne ide! Idem po drugi šrafnciger i već se poprilično ljutim jer, uz vjetar, počinje padati kiša. Ne! Ni s ovim ne mogu odšarafiti. Idem po kutiju s alatom i isprobavam sve redom. Dva donja šarafića nekako izlaze, ali gornja dva nikako. Imam samo 2 mogućnosti: iščupati pločicu ili ostaviti auto na cesti.

Malo lijevo-desno i pločica je skinuta. Vrata klize ulijevo i auto može u dvorište.

E, sad: Ne pitam tko je dobio unosan posao postavljanja pločica. Pitam: Kako se to taj netko, tko je dobio taj unosan posao izrade i postavljanja tisuća pločica na pročelja zagrebačkih kuća, usuđuje doći nenajavljeno, izbušiti rupe na vratima i ušarafiti pločicu gdje mu padne na pamet, a pameti očito nema jer bi inače shvatio da su klizna vrata tu zato da kliznu u stranu kako bi prošao auto. Pa kad je već taj pametan netko odlučio ušarafiti pločicu ne pitajući ni kada da ju ušarafi ni gdje da ju ušarafi, trebao je malo mućnuti glavom i ušarafiti ju tamo gdje neće zapriječiti otvaranje vrata.

Pitanje za glavne i odgovorne: Tko ušarafljuje pločice i koga ušarafljivač pita gdje da ušarafi pločicu?

Ako su vrata zaključana, a na vratima stoji poštanski sandučić, ne bi li dotični bio dužan ostaviti vlasniku obavijest da je bio i nije nikoga našao kod kuće, te napisati telefonski broj na koji ga vlasnik može kontaktirati u vezi s dolaskom?

Na slici vidite pločicu koja je sada "poškodovana", kak bi to rekli naši susjedi Slovenci. Kome da se ja sada obratim za novu pločicu? Hvala!

I, da, još jedna primjedba: Kao što je meni bilo lakše iščupati pločicu nego li ju odšarafiti, tako ju može jednom, kad ponovno bude postavljena, iščupati svako dijete. Nisu vam baš nekakva kvaliteta, te nove pločice :)

Ažurirano: Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014 21:40
 

Komentari   

 
0 #1 jedan 2014-06-23 19:50
Jedna pločica ni sim ni tam, al ipak više tam :D
 

You have no rights to post comments

Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / AFA alge - Klamatska alga / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla