Specijalna Promocija 3 Zagrebački taksisti - taxi licenca zlata vrijedna
Baner
Home Zagreb Pritužbe Zagrebački taksisti - taxi licenca zlata vrijedna
Zagrebački taksisti - taxi licenca zlata vrijedna PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 13
LošeOdlično 
Autor zagreb   
Nedjelja, 07 Srpanj 2013 07:19

Spominje danas Silvija Šesto na Facebooku zagrebačke taksiste u kontekstu šaha, njihovih apartmana na moru i jahta... Ukratko, sirotinja puka, ti naši taksisti zagrebački koji su donedavno u Bakačevoj (i ne samo tamo), dok su imali monopol, igrali šah na haubama svojih Mercedesa u očekivanju mušterije koju će oderati za stotku dok veliš keks, i to bez taksimetra i računa.

Bogatili se i bahatili ti šahisti, i svako malo podizali cijene u nebesa, sve dok im nije stigla jeftina konkurencija, a onda su odjednom prestali igrati šah i navalili na Poglavarstvo da im dopusti upola sniziti astronomske cijene, jer oni shvaćaju tešku financijsku situaciju Zagrepčana. Postali taxisti-šahisti socijalno osjetljivi, a i preosjetljivi, pa su poletjele i šake na vozače konkurentske firme.

E, sad, izgubili dečki zagrebečki monopol, voze za crkavicu, nema više da oderu stranca za 100 eura od aerodroma do Esplanade, ali ima tu još jedno veliko ALI, a možda ih ima i više, samo ja slučajno znam samo za to jedno. Dakle, taksisti zagrabački imaju takozvane licence. Naivci bi pomislili da svaki taksist ima jednu licencu, što bi nekako bilo normalno, ali ne - jedan taksist ima 2 licence, 5, 10, 20... - da ne idem dalje, a ima i dalje. Dakako, on koristi jednu licencu jer ima jedan auto. Ako ima dva auta, ne može taksirati u oba, pa jedan vozi njegov najamni radnik. Taksisti prodaju višak tih licenca za više od 20000 kuna nekome tko želi postati taksist, jer se licenca ne može kupiti od Grada Zagreba samo tako i kad se tko zmisli - a ne! Ali taksisti su ih mogli kupiti na desetke. Pa sad više ne moraju raditi, nego kupuju aute i unajmljuju deče da taksiraju za njih. Ili, onima koji imaju auto, iznajmljuju licence za dvije do 3000 kn mjesečno. Pa sad zbrojite koliko love zaradi mjesečno jedan takav zagrebački taksist-šahist koji ima na desetke licenca. Može glat i dalje igrat šah, i to doma, a ne više na haubi u Bakačevoj.

 

Baš me zanima kak taj fenomen takista s hrpetinom licenca objašnjava zagrebačko gradsko poglavarstvo? Jedna im je licenca za po danu, druga za po noći, treća za vikend, četvrta za blagdane....?

 

You have no rights to post comments

Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / AFA alge - Klamatska alga / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla