Specijalna Promocija 3 Zamrznuti film i umjetnici protiv gravitacije
Baner
Home Zagreb O Zagrebu Zamrznuti film i umjetnici protiv gravitacije
Zamrznuti film i umjetnici protiv gravitacije PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
Autor zagreb   
Utorak, 30 Listopad 2012 12:15


Osmi Festival novog cirkusa svojim se drugim dijelom nastavlja sljedećeg tjedna u Zagrebu, kad će ovdašnja publika moći svjedočiti povratku finske iluzionističke zvijezde Kallea Hakkarainena, ali i prvom dolasku francuskih novomagijskih pionira Cie 14:20. Njihove predstave zaigrat će u petak, 9. studenoga u 20 sati, na istoj pozornici – Sceni Travno.
Kalle Hakkarainen već je dobro poznat domaćoj publici koja ga je s njegovih gostovanja na festivalskim izdanjima 2005. i 2007. godine zapamtila kao umjetnika koji ulazi u video projekcije i ostvaruje živu interakciju s projiciranom radnjom. U svojoj novoj, solo predstavi „Nopeussokeus“ („Sljepilo za brzinu“) Hakkarainen filmske tehnike iznosi iz kino platna i donosi ih u stvarni svijet. Tematizirajući akinetopsiju, neuropsihološki poremećaj koji pacijentu ne dopušta da vidi pokret, ali i uobičajeno iskrivljenu sliku o brzini vozila u kretanju, umjetnik na sceni doživljava prometnu nesreću, u seriji usporenih radnji ili čak zamrznutih slika.
Cie 14:20 predstavlja se pak s „Gravitation“ („Gravitacija“), kratkim solom iz većeg projekta „Vibrations“ („Vibracije“) u čijem bestežinskom svijetu François Chat manipulira drvenim štapom. Ova ključna francuska skupina koja je inicirala umjetnički pokret nove magije, gostovat će i na drugom dijelu međunarodne konferencije „Magie Nouvelle“, također 9. studenoga, u Kulturno-informativnom centru. Od 10 do 18 sati publika će moći čuti predavanja francuskih stručnjaka kao što su Raphaël Navarro, Valentine Losseau, Anne Quentin i Yohann Floch.
Konferencija u KIC-u održava se na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan, dok se ulaznice za finsko-francusku večer na Sceni Travno prodaju po zajedničkoj cijeni od 80 kuna, u Dancing Bearu (Gundulićeva 7), Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37), ili putem bankovnih uplata (upute na www.cirkus.hr ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).
Finsko gostovanje podržala je organizacija CircusInfo Finland, francusko – Francuski institut, a glavni pokrovitelji cjelokupnog programa Festivala novog cirkusa su Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i Turistička zajednica grada Zagreba.

Najavni video trailer za „Nopeussokeus“: https://www.youtube.com/watch?v=ESLqmfnNE1o
Najavni video trailer za „Gravitation“: https://www.youtube.com/watch?v=ds-EkKW63wM&feature=relmfu

 

You have no rights to post comments

Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / AFA alge - Klamatska alga / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla