Specijalna Promocija 3 Baraka PMF-a napokon zrela za rušenje
Baner
Home Zagreb Događanja ZGB Baraka PMF-a napokon zrela za rušenje
Baraka PMF-a napokon zrela za rušenje PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 5
LošeOdlično 
Autor zagreb   
Nedjelja, 22 Veljača 2015 15:14

Noćas oko 1 sat dvojica mladića zabili su se automobilom u zid barake PMF-a na Horvatovcu koja godinama stoji napuštena.

To ruglo, na čijem su tavanu donedavno carovale mačke dok prije koji mjesec nije "zabarikadiran" krovni prozor, nekoć je služilo kao privremeni radni prostor "Industrogradnji" dok su gradili PMF-ove zgrade. Nikada nakon toga nije korištena, premda je bila u prilično dobrom stanju i mogla se iskoristiti, primjerice, za neke aktivosti studentskih organizacija.

Noćas su se u nju zabila automobilom dvojica mladića. Ostala je poveća rupa u zidu kroz koju se može sasvim lijepo ući u jednu prostoriju, a kroz vrata i u sve ostale. Dodatno, oštećen je cijeli zid, a na sjevernom uglu cigle su opasno izvirile iz konstrukcije, pa bi se barakica svakog trenutka mogla složiti poput kule od karata.

No, nije problem u barakici, koja je ionako zrela za rušenje, već u prolaznicima. Naime, uz nju vodi nogostup (s druge strane ulice ga nema) kojim svakodnevno šeću stanari obližnjih ulica s djecom i psima, pa bi moglo doći do tragedije.

 

Svojevremeno je Gofiziički zavod namjeravao, zbog problema s narkomanima koji se tu noću parkiraju, postaviti rampu prije barake, ali nisu dobili dozvolu. Da jesu, vjerojatno bi rampa zaustavila dvojicu jadnih mladića (djelatnici Hitne, koja je stigla u rekordnih 5 minuta, spomenuli su alkohol).

Policija je "ordinirala" oko 2 sata, automobil je odvezen, ali ostale su krhotine autmobila na travnjaku i baraka koja bi se svakog trenutka mogla srušiti. Vjerojatno će to ipak ovih dana obaviti stručnjaci, prije nego što krov padne sam od sebe.

Pogledajte kratki VIDEO

Ažurirano: Nedjelja, 22 Veljača 2015 15:31
 

You have no rights to post comments

Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / AFA alge - Klamatska alga / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla