Specijalna Promocija 3 Rujanski broj biltena EUROPA info
Baner
Home Novinarstvo Vijesti Rujanski broj biltena EUROPA info
Rujanski broj biltena EUROPA info PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
Autor zagreb   
Utorak, 02 Listopad 2012 08:02

Nakon duge ljetne stanke, pred vama je rujanski broj biltena EUROPA info u kojem donosimo pregled najvažnijih događanja u EU u posljednih mjesec (i više) dana.

Europski ured za odabir osoblja (EPSO) objavio je 13. rujna natječaj za zapošljavanje hrvatskih državljana u institucijama EU u kategoriji administratora (administrators), kao i voditelja odsjeka i odjela za prevođenje (Heads of Unit & Heads of Department in the field of translation). Osim toga, EPSO za 11. listopada 2012. najavljuje objavu natječaja za lektore i redaktore za hrvatski jezik (Croatian-language proofreaders/language editors), pa ukoliko želite potražiti svoje mjesto u nekoj od institucija EU, svakako iskoristite ovu priliku.

Osim vijesti o stanju gospodarstva eurozone, početku kreiranja bankovne unije i europskom federalizmu o kojemu govori neformalna skupina jedanaestorice ministara vanjskih poslova, iz sadržaja izdvajamo Komisijin prijedlog mjera za poboljšanje otvorenog pristupa znanstvenim informacijama, posebice rezultatima javno financiranih istraživanja; rezoluciju Europskog parlamenta kojom je prihvaćena Direktiva o osiguranju temeljnih prava za žrtve zločina; presudu Europskog suda o izvršenju Europskog uhidbenog naloga, te mišljenje nezavisnog odvjetnika o liberalizaciji željezničkog prometa. Tu je i izvještaj Europske komisije o oscilacijama u visini školarina u državama članicama EU kao i osvrt na prijedlog Europske komisije o financiranju europskih političkih stranaka.

Također, skrećemo vam pozornost na nedavno objavljen prvi broj novog elektroničkog časopisa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Zagrebačka pravna revija koji je dostupan u cjelovitom tekstu na stranicama Fakulteta.

Bilten EUROPA info br. 18 možete preuzeti ovdje.

Želimo vam ugodno čitanje.

Srdačno,

Aleksandra Čar

 

You have no rights to post comments

Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / AFA alge - Klamatska alga / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla