Specijalna Promocija 3 Kvartet prinčeva ponovno na Sceni Gorica
Baner
Home Novinarstvo Vijesti Kvartet prinčeva ponovno na Sceni Gorica
Kvartet prinčeva ponovno na Sceni Gorica PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
LošeOdlično 
Autor zagreb   
Utorak, 12 Veljača 2013 11:16

MLADE GLUMAČKE ZVIJEZDE U PREDSTAVI FRANE MARIJE VRANKOVIĆ

Kvartet prinčeva ponovno na Sceni Gorica

Zagreb, 8. veljače 2013. – Hit predstava I živjeli su sretno…?, prema tekstu mlade nagrađivane dramske spisateljice Nine Horvat, čiju režiju potpisuje zagrebačka redateljica Frana Marija Vranković vraća se na pozornicu Scene Gorica i to dvjema izvedbama – u četvrtak 21. veljače te u utorak 5. ožujka s početkom u 20 sati. Četvoricu prinčeva koji na momačkoj večeri odgovaraju na svevremenska pitanja o ljubavi, časti te društvenim konvencijama utjelovljuju mladi glumci Adrian Pezdirc, Ivan Bošnjak, Ivan Magud i Filip Vidović, dok je humorističan tekst proizašao iz pera dramaturginje Nine Horvat.Predstava je ubrzo nakon premijere u prosincu privukla veliki interes publike jer četvorica prinčeva kroz bezbrižno i humoristično čavrljanje dekonstruiraju bajku, sretne završetke i onu poznatu i živjeli su sretno… sintagmu čiji su realističniji prikaz mnogi priželjkivali, a na Sceni Gorica ga zorno donose Trnoružičin, Pepeljugin, Snjeguljičin i Sirenin princ. Naime, ovi likovi iz bajke žive u suvremenom svijetu u kojem su najvažniji izgled, novac i imidž pa su se i oni poprilično odmaknuli od uobičajene slike romantičnih heroja koji spašavaju svoje princeze. Upravo suprotno, ovi su moderni prinčevi u nesretnim brakovima, pate od problema ovisnosti, a svoj život vode sukladno očekivanjima društva i svojih obitelji. ili barem tako uvjeravaju javnost, pa se postavlja pitanje – je li sve zapravo samo dobra novinarska priča i kvalitetno odrađen PR? I dok će Snjeguljičin, Pepeljugin i Sirenin jasno reći kako je upravo tako te kako prava ljubav ne postoji više ni u bajkama, Trnoružičin i dalje vjeruje u ljubav i misli da će nakon "uzimam" zauvijek živjeti sretno. Hoće li biti tako gledatelji će moći saznati na Sceni Gorica u četvrtak 21. veljače te u utorak 5. ožujka (obje izvedbe počinju u 20 sati), a zbog velikog interesa u planu su i dva gostovanja – 7. ožujka u Varaždinu i 13. ožujka u Puli.

Autorski tim, kojem su se pridružile kostimografkinja Petra Dančević, čiji kostimi jasno ukazuju na spoj tradicije i modernog svijeta te scenografkinja Marta Crnobrnja, naglašavaju kako predstava I živjeli su sretno…? , unatoč bajkovitim likovima nije prikladna za djecu mlađu od 12 godina te jamče odličan provod onim nešto starijima.

 

You have no rights to post comments

Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / AFA alge - Klamatska alga / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla